Kiberbiztonság témájú 2 féléves választható tantárgy

Kiberbiztonság témájú 2 féléves választható tantárgy

Szeretnék felhívni mindenki figyelmét, hogy a Hallgató Önkormányzat csak a hirdetésben segít nincs köze a tárgyhoz.

“Kedves Hallgatók!

 

Februártól indítunk egy kiberbiztonság témájú, 2 féléves választható tantárgyat Blue Team & Security Operations 1. címmel, melyet a White Hat IT Security nemzetbiztonsági múlttal és nemzetközi tapasztalattal és szakmai bizonyítványokkal rendelkező kollégái fognak tartani. A tárgy előadásainak keretében, melyekre páratlan heteken pénteken 16:15-19:30 között kerül sor, bemutatják a nagyvállalati hálózatok védelméhez szükséges stratégiát és az ahhoz kapcsolódó egyes feladatköröket. A képzés során elsajátított elméleti ismeretek birtokában otthonról elvégzendő feladatokon keresztül gyakorlati és azonnal hasznosítható ismeretekre tehetnek szert a hallgatók. A képzés végén az évközi jegyen túlmenően, igény esetén nemzetközi WHCD certificate is szerezhető rendkívül kedvezményes térítési díj ellenében.

 

A képzésben korlátozott létszámban (25 fő) vehetnek részt a hallgatóink, ezért a tárgy felvétele speciális módon, előszűréssel történik. Az előszűrésre való jelentkezés feltétele hallgatói jogviszony az Óbudai Egyetemen.

 

Egy a tantárggyal kapcsolatos tájékoztatóra január 28-án 16:00 órakor kerül sor az Óbudai Egyetem Bécsi út 96/b épületében, az F.06 előadóiban – amelyet követően lesz lehetőség a válogatás alapjául szolgáló teszt megoldására. Szükséges eszköz: okostelefon, wifi biztosítva lesz. A teszt feladatai az operációs rendszerek, a számítógép hálózatok és IT biztonság alapvető ismereteit mérik fel.

 

Akit érdekel az IT biztonsági terület, vagy nagyvállalati hálózatok IT védelmében szeretne esetleg szerepet betölteni a későbbiekben, annak itt a helye!

 

Kérem, hogy a jan. 28-i válogatón való részvételi szándékát a Kar, a szak, valamint a tagozatának megjelölésével jelezze felém január 25. estig a poser.valeria@nik.uni-obuda.hu címen!

 

Dr. Póser Valéria”

Comments are closed.