2017/2018 I. félév - 14. hét

KiBu ötletfejlesztő programok


 kapitany_bence    18 máj 2017 : 09:41
 Nincs    Szakmai események


2 ötletfejlesztő programja van jelenleg a KiBu-nak; a Talent és a Lift, ezekbe várjuk a fiatal, saját ötlettel rendelkező alkotók jelentkezését. Az ötletelés szabad, az elfogadott témák széles skálát fognak át; az előző évek gyakorlatából a robotika, az AR/VR technológiák, az IoT, DIY média, játékfejlesztés emelkednek ki mint kedvenc fejlesztői területek. Az oktatási tevékenység a KiBu egyik meghatározó szelete, a programok szerves része a mentorálás és a munkát támogatja a jó felszereltségű műhelyünk, ahol szabadjára lehet engedni a fantáziátokat ;)

 

1) A single-player mode a Lift, ahova egyéni alkotók ötleteit várjuk és ha bekerülnek, akkor 3 hónapig tudnak dolgozni, hogy a végére megszülessen a prototípus. A tech projektek mellett szívesen látjuk a művészeti vagy társadalmi érzékenységű ötleteket is. Ezalatt az idő alatt a KiBu csapatával szorosan együttműködnek, mentorokat kapnak, akik segítik a munkájukat és akiktől sokat tanulhatnak, illetve lehetőségük lesz, hogy részt vegyenek a KiBu egyéb kreatív munkáiban is. A nálunk töltött idő alatt work startiont biztosítunk nekik, használhatják a jól felszerelt műhelyt és a csapat teljes jogú tagjaivá válhatnak ;)

 

2) A Talent program a multi-player mode, ötletből prototípus létrehozása a cél, erre csapatok jelentkezését várjuk és 6 hónapig tart a program. Az ötletek témái nincsenek megkötve, a technológiai újdonságok közül jellemzően AR, VR, robotika, iot, gamification, big data a legnépszerűbb területek, de bátran szabadjára lehet engedni a fantáziátokat ;)