- vizsgaidőszak/szünet

Hazai pályázatok


 kapitany_bence    29 jan 2017 : 03:48
 Nincs    Szakmai események


 

Hazai pályázatok

Önök az Óbudai Egyetem pályázati hírlevelét olvassák, melyben a hazai pályázati aktualitásokról szeretnénk tájékoztatást nyújtani!

AKTUÁLIS PÁLYÁZATOK

CEEPUS / HÁLÓZATI PÁLYÁZATOK

A pályázat célja:  felsőoktatás területén együttműködő partner intézmények között lehetővé tegye hallgatói és oktatói mobilitások lebonyolítását, speciális kurzusok, valamint hallgatói kirándulások szervezését, támogassa hosszú távú szakmai együttműködések kialakulását a térségben, ezzel elősegítve Közép-Európa stratégiai szerepének erősödését.
Kiíró: Tempus Közalapítvány
Pályázók köre: hallgatók, oktatók
Beadási határidő: 2017.01.15.

Bővebb információ: https://cwp.scholarship.hu/

ÁLLAMKÖZI ÖSZTÖNDÍJAK / OKTATÓI ÉS KUTATÓI TANULMÁNYUTAK

A pályázat célja: Rövid és hosszú időtartamú tanulmányutakon való részvétel
Kiíró:  Tempus Közalapítvány
Pályázók köre: egyetemi, főiskolai hallgatók, PhD hallgatók, oktatók, kutatók, kutatóintézetek munkatársai
Beadási határidő: 2017.01.16.

Bővebb információ: https://cwp.scholarship.hu/

ÁLLAMKÖZI ÖSZTÖNDÍJAK / NYÁRI EGYETEMEK

A pályázat célja: Rövid és hosszú időtartamú tanulmányutakon való részvétel, nyári egyetemek támogatása
Kiíró: Tempus Közalapítvány
Pályázók köre: alap-, mester- vagy osztatlan képzésben részt vevő hallgatók, diplomások (BA/BSc, MA/MSc), PhD hallgatók, oktatók 
Beadási határidő: 2017.01.16.

Bővebb információ: https://cwp.scholarship.hu/

KÖZELGŐ PÁLYÁZATOK

ÁLLAMKÖZI ÖSZTÖNDÍJAK / TELJES KÉPZÉSEK

A pályázat célja: Magyarországnak a világ számos országával van kormányközi vagy tárcaközi oktatási, tudományos és kulturális egyezménye. A kétoldalú megállapodásokban rögzített munkatervi pontok néhány ország esetében graduális, illetve doktori képzéseken való részvételt tesznek lehetővé a pályázók számára.
Kiíró: Tempus Közalapítvány
Pályázók köre: teljes doktori képzés esetében mester diplomával rendelkezők
Beadási határidő: 2017.03.06.

Bővebb információ: https://cwp.scholarship.hu/

ÁLLAMKÖZI ÖSZTÖNDÍJAK / RÉSZKÉPZÉSEK

A pályázat célja: Magyarországnak a világ számos országával van kormányközi vagy tárcaközi oktatási, tudományos és kulturális egyezménye. A kétoldalú megállapodásokban rögzített munkatervek többek között egyetemi részképzéseken való részvételt tesznek lehetővé a pályázók számára.
Kiíró: Tempus Közalapítvány
Pályázók köre:
Egyetemi tanulmányokra – egy- vagy kétszemeszteres BA/BSc vagy MA/MSc részképzésre vagy részdoktori képzésre - csak az pályázhat, aki beiratkozott nappali munkarendű képzésben részt vevő hallgatója valamely magyarországi, államilag elismert felsőoktatási intézménynek (levelező- és esti képzésben részt vevő hallgatók nem pályázhatnak). Pályázni az adott képzési ciklusban csak egyszer (BA/BSc, MA/MSc képzés során 1-1 alkalommal) lehetséges. A pályázók végzettsége alatt a pályázás időpontjában megszerzett végzettség, illetve az akkor érvényes hallgatói státusz értendő.
Beadási határidő: 2017.03.06.

Bővebb információ: https://cwp.scholarship.hu/

HÍREK

Módosult a Duális és kooperatív felsőoktatási képzések, felsőoktatási szakképzési és szakirányú továbbképzések fejlesztése című felhívás (EFOP-3.5.1-16)

Ezúton értesítjük a tisztelt támogatást igénylőket, hogy módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Duális és kooperatív felsőoktatási képzések, felsőoktatási szakképzési és szakirányú továbbképzések fejlesztése” című
Megjelenés dátuma: 2017.01.05.

Bővebb információ: https://www.palyazat.gov.hu/

Módosult a Felsőoktatási intézményi fejlesztések a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében című felhívás (EFOP-3.4.3-16)

Ezúton értesítjük a tisztelt támogatást igénylőket, hogy módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Felsőoktatási intézményi fejlesztések a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében” című felhívás
Megjelenés dátuma: 2017.01.05.

Bővebb információ: https://www.palyazat.gov.hu/

Az egész világra kiterjedő tanulmány intő jelekre figyelmeztet a jövőbeli K+F kiadások tekintetében

Az OECD szerint az állami költségvetés szűkülésével csökken a kutatási célú befektetés. A 30 éven át tartó növekedést követően csökkennek a kormányzati K+F célú pénzek.
A kiadási előirányzatok zsugorodásával párhuzamosan a kormányzatok egyre inkább olyan – különösen KFI célú közbeszerzési és adókedvezményt biztosító – szakpolitikai eszközökre összpontosítanak, amelyekhez rövidtávon nem szükséges kormányzati többletkiadás.
Megjelenés dátuma: 2017.01.05.

Bővebb információ: ttp://sciencebusiness.net/

Módosult a Pályaorientáció, valamint a matematikai, természettudományos, informatikai, műszaki szakok népszerűsítése a felsőoktatásban című felhívás (EFOP-3.4.4-16)

Ezúton értesítjük a tisztelt támogatást igénylőket, hogy módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Pályaorientáció, valamint a matematikai, természettudományos, informatikai, műszaki szakok népszerűsítése a felsőoktatásban” című felhívás
Megjelenés dátuma: 2017.01.06.

Bővebb információ: https://www.palyazat.gov.hu/

Esélyeink az innovációs versenypályán

Mindig is feladata volt egy ország tudományos intézményrendszerének, ma pedig különösen az, hogy kapcsolódni tudjon a világban működő más tudományos intézményrendszerekhez – nyilatkozta az Innotéka magazinnak Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke. Az akadémikus szerint el kell érni, hogy a kutatói pálya vonzó jövőképet jelentsen a fiataloknak.
Megjelenés dátuma: 2017.01.06.

Bővebb információ: http://nkfih.gov.hu/

Határtalanul! program 2017. évi Határtalanul program pályázati útmutatók

Felhívjuk a tisztelt Pályázók figyelmét, hogy a Határtalanul! program 2017. évi támogatási felhívásainak kezelése elektronikus úton, EPER helyett a Pályázati e-ügyintézés 2014-2020 Elektronikus Pályázó Tájékoztató és Kommunikációs felületen (EPTK felületen) történik. 
Megjelenés dátuma: 2017. 01. 10.

Bővebb információ: http://www.emet.gov.hu/

Tavaly 29 milliárd forintból 12 egyetem PPP projektjét váltották ki

Tavaly decemberben mintegy 29 milliárd forint értékben 12 egyetemi PPP (magántőke bevonásával közfeladat ellátása) projektet sikerült kiváltani
Megjelenés dátuma: 2017.01.11.

Bővebb információ: http://www.kormany.hu/

ESEMÉNYEK

H2020 koordinátorok napja 

Az Európai Bizottság Brüsszelben információs napot szervez projekt koordinátorok számára a szerződésmódosítás és projektbeszámolás jogi vonatkozásainak, folyamatainak és informatikai eszközeinek, különösen pedig a pénzügyi vonatkozások és az elszámolhatósági kérdések megismertetése céljából.
Jelentkezési határidő: 2017.02.09.
Esemény dátuma: 2017.02.14.

Bővebb információ: https://ec.europa.eu/

ECSEL infonap

Az ECSEL program a mikro- és nanoelektronika, beágyazott, kiber-fizikai rendszerek és az intelligens rendszerek integrációja területén zajló fejlesztéseket támogatja. A pályázatokat nemzetközi konzorciumban kell benyújtani a program menedzselését végző ECSEL JU részére. Az értékelés nemzetközi szinten történik.
Esemény dátuma: 2017.03.02.

Bővebb információ:  http://ecsel.eu/

STARTUP

Ki kapja 2017-ben az Innovációs Szövetség „2016. év legjobb kezdő (startup) vállalkozása” díjat? 

Nevezd be vagy szavazz arra a startupra akit szivesen látnál a Parlamentben márciusban amint átveszi az év egyik legnagyobb hazai innovációs elismerését
Esemény dátuma: 2017.03.

Bővebb információ: http://innovacio.hu/

BE SMART startup verseny

A 2017. március 28-án megrendezendő Düsseldorfi Magyar Startup Event smart city és mobilitás témában működő magyar startupok német piacra lépését szeretné elősegíteni. A startupoknak lehetősége lesz egyedi bemutatkozásra, pitch-ek és one-on-one megbeszélések formájában az észak-rajna-vesztfáliai régióban jelen lévő és egyéb német  nagyvállalatok innovációs vezetői, befektetők és a helyi kereskedelemfejlesztési szervezetek képviselői előtt.
Jelentkezési határidő:  2017.02.10.
Esemény dátuma: 2017.03.28

Bővebb információ: http://bvk.hu/

Startup World Cup Prague

Befektetésre van szükségetek? Vagy csak szeretnétek megmutatni magatokat, a vállalkozásotokat másoknak és szeretnétek megismerni a startup ökoszisztémát? Akkor a Startup World Cup Prague eseményen a helyetek!
Jelentkezési határidő: 2017.02.20.
Esemény dátuma: 2017.03.24.

Bővebb információ: http://www.startupworldcup.io/

„Coworking Magyarországon – kihívások és lehetőségek”

Milyen potenciállal rendelkeznek a közösségi modellek Magyarországon? Milyen források állnak rendelkezésükre? Mik egy közösségi iroda alapításának elengedhetetlen elemei? Miként segíthetik a helyi önkormányzatok a koncepció megvalósítását? Hogyan járulhatunk hozzá a fiatalok munkaerőpiaci elhelyezkedéséhez?
Esemény dátuma: 2017.01.26-27.

Bővebb információ: https://www.eventbrite.com/

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) hazai startupok külpiacra lépését elősegítő programja

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) hazai startupok külpiacra lépését elősegítő programja, az InnoTrade keretében idén márciusban három jelentős nemzetközi eseményen vehet részt 20 magyar korai fázisú vállalkozás.
Jelentkezési határidő: 2017.01.20.
Esemény dátuma: 2017. 03.

Bővebb információ: http://www.innotradeprogram.hu/

Tanulmányút Izraelbe

Az InnoTrade első márciusi állomása egy, a világ egyik legnagyobb innovációs központjában, Izraelben március 5-14. között megrendezett tanulmányút.
Jelentkezési határidő: 2017.01.20.
Esemény dátuma: 2017.03.5-14.

Bővebb információ: http://www.axistelaviv.com/

TechStartup Day

A március 9-10. között megrendezésre kerülő, smart city megoldásokra és kreatíviparra fókuszáló kiállítás egyedülálló módon ötvözi a technológia, az innováció és a vállalkozói lét témaköreit.
Jelentkezési határidő: 2017.01.20.
Esemény dátuma: 2017.03.09-10.

Bővebb információ: http://www.innotradeprogram.hu/

South by Southwest

 A világ legnagyobb interaktív technológiai fesztiválján építhetik a magyar csapatok nemzetközi kapcsolatrendszerüket befektetőkkel és iparági szereplőkkel, valamint megismerhetik a legújabb technológiai trendeket, és piaci visszajelzéseket gyűjthetnek be.
Esemény dátuma: 2017.03.8-15.

Bővebb információ: https://www.sxsw.com/

Partnerséget kötött a magyar titkosító céggel az Apple

A techóriás orvoslást segítő CareKit applikáció-csomagjának titkosítását végzi a Tresorit.
Megjelenés dátuma: 2017.01.11.

Bővebb információ: http://hvg.hu/